Missie

Het lievelingsliedje van Anja’s jongste zoon geeft een leuke blik op onze visie: “Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.” (The Scene, 1991). In onze wereld is plaats voor iedereen. In ons logo (gemaakt door Anja’s zoon) zie je de wereld weergegeven. 2 stevige cirkels omsluiten en beschermen alle mensen in al hun verschillen, weergegeven door de kleuren. Alle mensen samen maken een grote A, staat voor de maatschappij.* In het rechteronderbeen van de A zit een puntje, staat voor de zaken waar we ons niet van bewust zijn. Onze grote “A”, maatschappij omsluit elk van zijn mensjes (individu). Ook elk mens, kleine “a” heeft een stukje waarvan hij niet bewust is en heel vaak houdt dit een deel verband met het onbewuste van de maatschappij. Maatschappij en individu delen dan ook een stuk van dit onbewuste. De persoon wordt niet volledig ingesloten door de maatschappij, hij heeft ook zijn eigen privé ruimte.

Wij geloven dat mens en maatschappij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Er zijn stukken onbewust voor beide. Die kunnen verklaren waarom we niet altijd zo logisch lijken. We hebben een verantwoordelijkheid op te nemen naar mekaar: mens naar maatschappij en maatschappij naar zijn individuen. Als iedereen naar vermogen meedoet, kan iedereen fijn leven op onze aardbol.

Wij willen het voor zoveel mogelijk mensen mogelijk maken om op een fijne manier deel te nemen aan de maatschappij. “Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.” Laten we samen goed leven !